← terug naar alle GOTM's

Games Of The Month – December!

Game Of The Month December banner

Het is december en dus alweer tijd voor een volgende Games Of The Month met drie nieuwe games in de spotlight! Maar, de feestdagen komen eraan, dus ook een ideaal moment om eens te denken wat je op je wishlist kan zetten. Daarom heb ik voor jullie een selectie gemaakt van mijn favoriete games per genre. Dus heb je inspiratie nodig voor een cadeautje voor iemand of weet je niet wat je op je eigen lijstje moet zetten? Bekijk dan zeker de ‘Gamemaster’s Favorites’ in de volledige post op de website. Ik hoop alvast mee dat er bij jullie veel board game vormige pakjes onder de kerstboom zullen liggen.

GAME NR 1!: RAILROAD INK

Speel je graag puzzle games die er elke keer anders uit zien? Probeer een zo efficiënt mogelijk netwerk te creëren met de beperkte keuzes die je hebt. Gooi met de dobbelstenen en laat kans bepalen met wat je moet werken om zo veel mogelijk uitgangen met elkaar te verbinden. Voor dit spel heb je gelukkig geen engineer diploma nodig! Dus pak een viltstift, en hopen maar op het perfecte stukje dat je nog nodig hebt!

In dit spel moet je steeds de uitkomsten van de dobbelstenen op je bord tekenen, hoe vervelend ze ook juist uitkomen. Door zoveel mogelijk uitgangen van het bord met elkaar te verbinden en zo lang mogelijke wegen en sporen te leggen kan je de overwinning hopelijk halen! Maar let op open wegen die naar niets leiden geven strafpunten, dus wees zo efficiënt mogelijk!

 • Spel van de kast? YES! (Vuurrode versie)
 • Key terms: 1-6 spelers, dice, drawing
 • If you liked … you might like this game
  Puzzel je graag voor de optimale ligging van de game onderdelen zoals Calico, Sagrada of Patchwork? Dan is railroad ink zeker iets voor jou!
 • Links!
Railroad Ink
Railroad Ink

GAME NR 2! : GRAAF JE VRIJ / DIG YOUR WAY OUT

Denk je ooit in de gevangenis te belanden door bv het Nemesis schild 5x om te stoten? Met dit spel kan je je helemaal voorbereiden. Hoe overleef je in de gevangenis, hoeveel sigaretten moet je betalen om een mes kopen en het belangrijkste van al, hoe snel kan je ontsnappen? Probeer je medegevangenen voor te zijn en diggy diggy een hole naar de vrijheid.

Om te kunnen overleven in de gevangenis moet je jezelf natuurlijk kunnen verdedigen met wapens, maar ja kan ook gangs joinen om extra voordelen en macht te hebben in de gevangenis. Maar maar je medespelers niet kwaad, want anders kan je wel eens in elkaar geslaan worden. Wees voorzichtig en verzamel genoeg gereedschappen om je pad naar vrijheid te graven!

 • Spel van de kast? YES!
 • Key terms: 2-6 spelers, prison, gangs
 • If you liked … you might like this game
  Dit is een heel uniek spel met unieke mechanismen en acties dus als je zin hebt in iets nieuws of open staat voor iets anders, dan is dit spel misschien wel iets voor jou!
 • Links!
Graaf je vrij / Dig your way out
Graaf je vrij / Dig your way out

GAME NR 3! : THE MIND

Wil je eens checken of jij en je vrienden op dezelfde golflengte zitten? Met The Mind kunnen jullie dit testen door met heel betekenisvolle blikken kaarten op volgorde af te leggen. Het doel is om zonder iets te zeggen verschillende kaarten op volgorde af te leggen. Sla je kaart snel op tafel omdat je 1 in je handen hebt of beweeg je hand met een snelheid van een mm per minuut omdat je 98 hebt.

Afhankelijk van met hoeveel spelers je het spel speelt moet je samen verschillende levels van het spel doorstaan. Elk level staat gelijk aan hoeveel kaarten je elk in je hand krijgt. Nu moet je op elkaar afstemmen en de kaarten proberen te spelen zonder fouten te maken. Gelukkig hebben jullie extra levens om niet iedere keer terug van level 1 te moeten beginnen. Kunnen jullie tot het einde geraken?

 • Spel van de kast? YES!
 • Key terms: 2-4 spelers, party game, card game, co-op
 • If you liked … you might like this game
  Speel je graag co-op discard kaartspelen zoals Eureka, The game of The crew? Dan zal dit spel je zeker goed liggen.
 • Links!
The Mind
The Mind

GAMEMASTER’S FAVORITES

De feestdagen komen eraan, dus ook een ideaal moment om eens te denken wat je op je wishlist kan zetten. Daarom heb ik voor jullie een selectie gemaakt van mijn favoriete games per genre. Dus heb je inspiratie nodig voor een cadeautje voor iemand of weet je niet wat je op je eigen lijstje moet zetten? Hier een paar ideetjes!

CO-OPDECKBUILDING
PaleoDominion
Sherlock Holmes Consulting detectiveCubitos
Forgotten WatersThe Quest For El Dorado
Magic MazeOrléans
WORKER PLACEMENTHIDDEN TRAITOR
EverdellAvalon
Architecten van het Westelijk koninkrijkOathbreaker
Lords of WaterdeepSecret Hitler
Rajas Van De GangesMafia de Cuba
PARTY GAMESSHORT AND ABSTRACT
DecryptoSagrada
WavelengthCopenhagen
SkullPatchwork
CodenamesBeez
ANDERE
Terraforming Mars
Wingspan
Gloomhaven
Mysterium

FUN BOARD GAME FACT!

Het duurste bordspel in de wereld is een fancy AF schaakspel dat maar liefst 9,8 million dollar waard is! Het is gemaakt uit puur goud en platinum met edelstenen bedazzlement als afwerking!

TIP OF THE MONTH!

Is er een regel van een spel die je niet goed begrijpt en kan je nergens meer uitleg terugvinden? Beslis gewoon samen met je groep hoe je de regel wilt interpreteren en speel het dus op je eigen manier!

Gamemaster - 8 February 2022