← terug naar alle GOTM's

Games of the month – Lustrum Games editie

06/2022 GOTM Lustrum Games Editie

Wat is beter dan één enthousiaste gamemaster voor de laatste Game of the Month? TWEE ENTHOUSIASTE GAMEMASTERS! Dubbel het enthousiasme, dubbel de kennis (hopelijk) en wel 5 games in de spotlight deze keer!

Dit jaar werd er een klein budget beschikbaar gesteld om de kas te spijzen met de boardgames die jullie willen spelen! Vorige week kregen jullie aan de hand van enkele hints al de kans om erachter te komen welke spellen dit zouden kunnen zijn. Het wachten zit erop, hier zijn ze dan! Naast Captain Sonar (GoTM 2016 Review) en 7 Wonders: Architects (GoTM Februari) werden Betrayal at House on the Hill, Hogwarts Battle en Kwakzalvers van Kakelenburg aan de collectie toegevoegd. Waarom deze een gepaste toevoeging zijn aan de spellenkast lees je hieronder!

Game nr 1! : Betrayal at House on the Hill (3-6 spelers)

Nee, het is geen scenario uit een enge film waarin je een haunted mansion gaat exploren met wat vrienden. In Betrayal at House on the Hill ben je zelfs niet zeker of het nog jouw vrienden zijn. In het eerste deel ga je op verkenning, verzamel je items, gebeuren er events en komt de Haunt je lastig vallen. Wanneer je de Haunt niet meer kan ontlopen start het tweede deel, 50 scenario’s om te spelen, een (hidden) traitor, rituelen, intriges, Betrayal heeft het allemaal! Elk huis is anders, elk spel een unieke ervaring, wie neem jij mee om het mysterie te ontrafelen?

Thomas, Val, Manu, Bjorn, Jens, Arnoud en Matthis staan zeker en vast te springen om mee op avontuur te gaan! Eén van hen heeft zeker goede herinneringen aan zijn eerste spel!

“Zo uit verveling in de kolenschacht springen om dan als enige in de kelder rond te lopen, ouroboros te worden en te winnen, was misschien toch niet zo’n slecht idee” ~Matthis

Game nr 2! : Hogwarts Battle (2-4 spelers)

Oh, de Haunt was nog niet erg genoeg? Liever wat (meer) magie? In Hogwarts Battle probeer je Zweinstein (ja in ’t vloams) te beschermen van het kwaad. Dit kan als jullie favoriete personage uit de reeks; Harry, Ron, Hermelien of Marcel. In deze coöperatieve deck-building game probeer je influence te verzamelen en meer kaarten toe te voegen aan jouw deck. Alleen samen kan het kwaad worden verdreven. Werk samen, versla de slechteriken en red elkaar voor het te laat is! Op wie kan je rekenen? Wie is sterk genoeg om deze strijd aan te gaan?

Katinka en Roos zijn zeker en vast gemotiveerd om wat spreuken op de wereld los te laten! Samen kunnen jullie hen wel aan!

Game nr 3! : Kwakzalvers van Kakelenburg (2-4 spelers)

Toch liever iets rustiger? Tijd om jullie innerlijke Gargamel op te roepen en een lekker soepje te maken! In Kwakzalvers van Kakelenburg wordt jullie brouwkennis op de proef gesteld. Wat hoort in jouw geheime brouwsel? Een beetje van dit, wat meer van dat, maar pas op, let goed op met wat je toevoegt want er zijn boemketels! Maar niet getreurd, er zijn 9 rondes en voldoende kansen om een achterstand goed te maken, zolang je leert uit je fouten tenminste! Wiens soepje heb jij geen schrik van of van wie denk je dat je wel zou kunnen winnen?

Is het Thomas, die wellicht al eens wat vreemde creaties heeft gemaakt (en gedronken?). Of is het Katinka die naast spreuken ook wel wat van potion-brewing lijkt te kennen? Misschien is het wel Roos die van elk drankje wel wat kan maken!

Slechts één manier om hierachter te komen!

Game nr 4! : Captain Sonar (2-8 spelers)

Zoals Manu het zo mooi samenvatte: “Ken je zeeslag? Okay, super, dan is het nu tijd voor zeeslag on steroids”. In Captain Sonar bevinden jij en jouw groep zich in een state-of-the-art onderzeeër. Iedereen heeft een unieke rol, ben jij een kapitein of ingenieur of toch eerder een eerste stuurman of radio operator? Slagen jullie erin om de vijandige onderzeeër te lokaliseren en neer te halen vooraleer je een koekje van eigen deeg krijgt? De druk stijgt, en niet alleen omdat jullie naar diepere wateren gaan! Er is geen weg meer terug, het is zij of wij. Heb je ook nood aan een Guido-momentje waarbij je tegen iemand kan zeggen ‘Ik ben blij dat gij in mijn team zit’? Kies dan de juiste personen voor deze klus!

Thomas, Val, Manu, Bjorn, Arnoud en Matthis doen niets liever dan even in een duikboot te kruipen met jullie voor wat zeeslag on steroids!

Game nr 5! : 7 Wonders: Architects (2-7 spelers)

Geen zin in spookhuizen, magie, soepjes maken of opgesloten te zitten onder water? Dan is 7 Wonders: Architects misschien wel de oplossing. In dit spel kan je gewoon rustig wat delegeren in een race tegen andere architecten om je eigen wonder zo snel mogelijk af te krijgen. Verzamel materialen om mee te bouwen, laat de wetenschap jou een handje helpen en vergeet niet jouw leger te trainen want andere spelers komen maar al te graag eens een kijkje nemen hoe jouw bouwproces verloopt! Altijd al een architect willen zijn en jouw stempel op de wereld zetten? Dan is dit jouw kans om tot meester bouwer gekroond te worden!

Tip of the month!
Nog niet zeker of je een bepaald nieuw spel wel wilt kopen? Neem zeker eens een kijkje op bga of tabletopia of je het daar niet al eens kan spelen. Of vraag eens na of er niet iemand is die je kent die het spel ook heeft en wel eens wilt spelen. Er is niets erger dan een spel te kopen dat uiteindelijk niet op tafel belandt omdat je het zelf niet graag speelt!

Extra: Zoals jullie hebben gemerkt zijn dit 5 bangers die in de kast terug te vinden zullen zijn. Hebben jullie zin om deze eens te spelen en ondertussen jullie nieuwe praesidium wat beter te leren kennen? Aarzel dan niet om hen te vragen om eens mee te spelen, maar wees voorbereid, want het zal niet makkelijk worden!

Dan rest ons nog alleen te vragen met wie van het nieuwe praesidium zouden jullie graag eens een spel zouden willen spelen op de 24u of volgend academiejaar?

Gamemaster - 3 June 2022