← terug naar alle GOTM's

Games Of The Month – November!

Game Of The Month November banner

Hey beste Nemesissers! Het is opnieuw tijd voor een Game of the month, en wat voor één! Deze maand zetten we de geweldige peter van onze club even in de spotlight door te praten over zijn favoriete game van het moment en enkele van de vele games die hij over de jaren heen heeft gedoneerd aan de club. Het is dankzij Phil zijn jarenlange steun dat onze kast bomvol leuke games zit, daarom nogmaals een extra dikke merci aan onze peter!

GAME NR 1! : MERV

Een van de favoriete spelen van onze peter is Merv. Dit mooie en kleurrijke spel neemt je terug in de tijd om macht en rijkdommen te verzamelen in de prachtige stad Merv tijdens het hoogtepunt van de zijderoute, maar let op! Kan je ook je eigen doelen opzij schuiven om muren te bouwen die de mongoolse invasie kunnen tegenhouden? Speel dit Mervelous spel eens mee met Phil en ontdek hoe goed de smaak van onze peter is.

Verken de kleurrijke wereld van Merv en verzamel meer macht en rijkdommen dan je tegenstanders. In dit spel kan je altijd uit veel acties kiezen maar wat is nu het beste in jouw situatie? In dit strategische spel kan 1 foute actie je al veel kosten. Focus je je meer op het economische, religieuze of eerder conflict werende aspect? Be ready om je brein te prikkelen want dit kan een pittige uitdaging worden!

Merv boardgame
Merv boardgame

GAME NR 2! : DISNEY VILLAINOUS: WICKED TO THE CORE

Mirror mirror on the wall, who is the wickedest of them all? Haal jullie evil kant maar naar boven, want in dit spel zijn jullie favoriete disney helden een echte pain in the ass. In Villainous heeft iedere speler een ander doel op zijn eigen speelbord, maar kunnen de tegenstanders wel helden oproepen in jouw spel om je overwinning tegen te houden. Wie kan het snelste de wildste dromen van zijn villain waar maken?

Kruip in de huid van Villains zoals Hades, de Evil Queen en Dr. Facilier. Elk van hen heeft een ander doel in het spel zoals de Evil Queen die giftige appels moet maken om Sneeuwwitje te verslaan of Hades die verschillende titanen naar de berg olympus moet krijgen. Elke wereld van een karakter heeft verschillende locaties met verschillende acties, zoals bijvoorbeeld de actie om bij een andere speler een held te spawnen. Ga je al je acties gebruiken om andere spelers in de weg te zitten of focus je je op het behalen van je eigen doel?

Villainous boardgame
Villainous boardgame

GAME NR 3! : CAMEL UP

Waarom op paardenraces wedden als kamelen veel minder voorspelbaar zijn? In Camel Up moet je de beste voorspellingen maken voor een kamelenrace. Ga je voor team blauw? Of denk je dat team rood eerst gaat zijn? Misschien heb je al op rood gestemd en moet je een beetje de race beïnvloeden omdat je favoriet achterop zit? Hou je geldbriefjes maar al klaar want de race gaat bijna beginnen!

Wil je eens goed gokken maar niet al je echt geld verspelen? Doe het dan met het fictief geld van in Camel Up! In deze knotsgekke race kunnen de racekamelen op elkaar stapelen, waar die bulten toch niet allemaal handig voor zijn! Win of verlies geld door op kamelen te gokken die een bepaalde etappe gaan winnen en leg vast welke kleur kameel je denkt de hele race te winnen! Maar geen zorgen, als je gok een beetje slechter doet in de race kan je altijd een beetje de race beïnvloeden door je favoriet een kleine boost te geven of de andere kamelen te vertragen.

Camel Up boardgame
Camel Up boardgame

BONUS!: PUZZLE IN A BAG

Heb je zin om nog eens de handen uit de mouwen te halen en te puzzelen? Dankzij onze sponsor Puzzle in a Bag hebben we enkele toffe puzzels in onze kast liggen. De puzzels zitten bomvol references naar pop culture en actuele gebeurtenissen. Verzamel alle stukjes en doe mee met Lena en Jarno op de volgende clubavond!

Puzzle In A Bag
Puzzle In A Bag

FUN BOARD GAME FACT!

In de originele versie van The Game of Life/Levensweg, in 1860 toen het “The Checkered Game Of Life” noemde, werd een zeszijdige teetotum gebruikt in plaats van dobbelstenen, omdat dobbelstenen geassocieerd werden met gokken. Een teetotum is een tol met op elke kant een bepaalde letter of cijfer. Je “gooit” door hem te draaien en de kant die naar boven ligt na het vallen is het resultaat van je “worp”.

TIP OF THE MONTH!

Heb je regels online moeten opzoeken wanneer je ergens niet goed mee was? Schrijf ze dan ook op en steek het mee in de doos! Toekomstige jou zal je dankbaar zijn dat het niet opnieuw opgezocht moet worden!

Gamemaster - 19 November 2021