← terug naar alle GOTM's

Games Of The Month – Oktober!

Game Of The Month Oktober banner

Hey iedereen! Het is al halverwege oktober, dus dringend tijd om de Games Of The Month van oktober te revealen! Nu de doop gedaan is en de nieuwe leden officieel verstrengeld zijn geraakt in onze (not a cult) club, kunnen we voor de nieuwtjes hun eerste ‘Game of the month’ voorstellen!

Game of the Month is ontstaan om spelletjes van onze Nemesis kast te highlighten. Wij hebben voor onze leden meer dan 100 games beschikbaar. Wil je op een clubavond een spel spelen? Bekijk het aanbod op de website en contacteer de gamemaster (itsa me) om het spel mee te nemen!

Ik heb speciaal gekeken voor games die in de kast van Nemesis liggen dankzij enkele van onze sponsors en die heel accessible zijn voor mensen die nog maar net de wondere wereld van boardgames betreden.

GAME NR 1!: HELLAPAGOS

Je bent beland op een onbewoond eiland met een groep andere mensen. Werk je samen om grondstoffen te verzamelen en zo samen te overleven of zoek je liever naar items die enkel je eigen overleving zouden verzekeren? Creëer samen een beter verhaal dan ‘Lost’ en zorg dat je je volleyball vriend ‘Wilson’ niet verliest! Sponsored by Brood en spelen.

Hellapagos is een semi coöperatief spel waarbij je samen werkt tot de honger toeslaat. Probeer te overleven en onderhandel met je bezittingen. Misschien heb jij wel een kogel en je buur een geweer en kunnen jullie zo iemand uitschakelen om voedsel voor jullie zelf te verzekeren. Help jij zoveel mogelijk andere mensen om te overleven of kijk je enkel naar jezelf? Disclaimer: ontstane ruzies zijn jullie eigen verantwoordelijkheid.

Hellapagos
Hellapagos

GAME NR 2!: UNDO

Voorkom als time traveling detective plotse sterftes. Reis naar een punt in het verleden of de toekomst van de levensloop van het slachtoffer en bepaal welke actie het belangrijkste is om de dood te voorkomen. Als jullie samen genoeg juiste keuzes maken, zal het slachtoffer overleven, zo niet, zal de originele tragedie toch uitspelen. Maar let op! Net zoals de pym particles zijn de aantal time jumps die je kan maken beperkt, so choose wisely. Sponsored by White Goblin.

In dit spel beslis je gezamenlijk over welke tijdstippen in de loop van een misdaad je wilt bezoeken. Op zo een tijdstip kan je een actie veranderen en zo hopelijk de toekomst veranderen. Je kan wel maar een beperkt aantal tijdstippen bezoeken, dus de keuze van welke momenten je bezoekt is belangrijk. De aangepaste acties die je kiest hebben een score en de totale score bepaalt op het einde van het spel of je de misdaad hebt kunnen voorkomen of niet.

  • Key terms: Murder mystery, storytelling
  • If you liked … you might like this game
  • Links!
Undo
Undo

GAME NR 3! : MICROMACRO: CRIME CITY

Wees maar enthousiast want we hebben een nieuw award winning spel in de kast! Zoek op een ‘waar is wally’ achtige map als een detective naar verschillende misdaden. Zoom en enhance a la CSI en spot de criminelen en de slachtoffers op verschillende tijdstippen gedurende de misdaad. These are their stories. Sponsored by Brood en spelen. Speel nu een 5 min demo!

Heb je al ooit gedacht: ‘hmmm what if, Waar is Wally but murder?’ Ja? Goed, want nu is het realiteit! Op deze zoekplaat van bijna een vierkante meter groot kan je een hoop misdaden ontdekken en ontrafelen. Verschillende tijdsmomenten zijn vastgelegd op de kaart waardoor je personages doorheen de tijd kan volgen op hun dagelijkse routine. Verken de stad van MicroMacro en los de misdaden op!

MicroMacro: Crime City
MicroMacro: Crime City

FUN BOARD GAME FACT!

Er staan 131 208 board games op boardgamegeek 😮

TIP OF THE MONTH

Snap je een bepaalde regel niet van een board game? Kijk dan misschien eens naar de Engelse of een andere vertaling van de spelregels. Af en toe is er wel iets lost in translation!

Gamemaster - 8 February 2022