← terug naar alle GOTM's

Games of the Month – Praesidium Editie (Deel 2)

10/2022

Woohoo! De afgelopen dagen hebben jullie kunnen ontdekken wie de mensen zijn die jullie komend academiejaar gaan plezieren met allerlei leuke activiteiten. Maar voor wie goed opgelet heeft, weet dat de vorige game of the month (ook in oktober) slechts vijf spellen bevatte. Dus deze maand worden jullie beloond met NOG EENS VIJF SPELLEN. Nogmaals een unieke kans om te leren welke spellen wij wel eens op tafel zouden durven leggen op een clubavond, en zit er eentje bij die jou interesseert? Laat het ons dan zeker weten :blush: 

Game NR 1: Game of Thrones: Oathbreaker (5 – 8 spelers) (Manu)
We vliegen er onmiddellijk in met een banger in een niet onbekend thema; Game of Thrones. Nee, het is niet Monopoly de Game of Thrones-editie… Oathbreaker is een spel waarin één speler de rol aanneemt van koning (of koningin) terwijl de anderen de Lords en Ladies van huizen in Westeros vertegenwoordigen. Iedereen heeft een eigen agenda, sommigen loyaal aan de troon, anderen absoluut niet. Als koning(in) tracht je uit te zoeken wie je kan vertrouwen en wie niet, voor het te laat is natuurlijk. Beide kanten (enerzijds als koning(in), anderzijds al (niet) loyaal persoon) scheppen een interessante dynamiek die steeds voor intriges kunnen én zullen zorgen.

Lukt het jou om jouw geheime agenda te volbrengen of de samenzweerders te ontmaskeren?

Game NR 2: Paranormal Detectives (2 – 6 spelers) (Katinka)
In het begin van deze maand vroegen we jou al of je klaar was voor wat speurwerk. Voor wie liever niet in de voetsporen van Sherlock himself treedt, is er Paranormal Detectives. Dit spel is vergelijkbaar met Mysterium, maar vertoont toch voldoende verschillen om uniek te zijn op een eigen manier. Ook hier trachten de speurders te achterhalen in welke omstandigheden een moord heeft plaatsgevonden maar is er meer interactie met de geest, kunnen er vragen worden gesteld, en speelt elke detective met een eigen middelen die verschillen van de andere detectives. Natuurlijk is het spel enorm afhankelijk van de speler die als geest speelt. Vind je dat iemand wel wat kan leren wat communicatie betreft, overtuig ze dan om eens als geest te spelen!

Hou je van een niet al te moeilijk puzzelspel met een interessante insteek, dan is Paranormal Detectives zeker iets voor jou!

Game NR 3: Secret Hitler (5 – 10 spelers) (Roos)
Een spel dat bij enkelen wellicht wat vragen op roept wanneer er naar de titel wordt gekeken, maar Secret Hitler verbaast op vele manieren. Een spel vol drama en politieke samenspanning dat zich afspeelt in de jaren 1930 in Duitsland. Sommigen maken de vergelijking met Weerwolven Van Wakkerdam… Door de beperkte mogelijkheden wat de geheime rollen betreft en het belang van discussie en experimenten is dit echter onterecht. Niets is wat het lijkt, een liberaal die plots tegen hun wil een wet moet uitvoeren waar ze zelf niet achterstaan of een fascist die zich plots heel mild toont, het is schering en inslag. Waar is iedereen mee bezig, wie probeert zich verdacht te maken en vooral, waarom…

Neem het heft in eigen handen en overtuig jouw medespelers van jouw onschuld vooraleer ze denken dat jij de persoon bent die ze proberen te stoppen…

Game NR 4: Folklore (1 – 4 spelers) (Valérie)
Net zoals in deel één, is er ook deze keer een co-op van de partij. In dit epische avontuur probeer je de brom van het kwaad te vinden en vooral te vernietigen. Bevrijd burgers van hun vampierische trekjes en zorg ervoor dat anderen bij volle maan niet op stap gaan met bepaalde plannen. Ondertussen breiden zowel jouw kracht als mogelijkheden uit. Dankzij de meeslepende storyline, strategische elementen, ontwikkelingen van de personages en meer, is Folklore zeker en vast een aanrader voor wie eens ‘een andere soort co-op’ wilt spelen. Het zal niet makkelijk zijn, maar ook al zou je sterven kan je nog verder spelen als geest om de andere groepsleden te helpen. Of je verplaatst je van tafel en probeert vijf anderen te laten achterhalen hoe je bent gestorven, beide opties zijn mogelijk…

Waar heb jij het meeste schrik voor? Om een vampier te worden of een weerwolf?

Game NR 5: Magic Maze (1 – 8 spelers) (Arnoud)
Wat hebben een tovenaar, krijger, elf en dwerg gemeenschappelijk? Blijkbaar voldoende om samen een lokaal shopping center te gaan beroven, op zoek naar een uitrusting voor hun volgende avontuur. Nadat ze elk besluiten om een grondplan te maken, een plan van aanpak, proberen ze bewakers te ontwijken (en te slim af te zijn) en om hun kans op slagen te verhogen, dit allemaal tegelijk te doen. Nou ja, proberen is misschien een groot woord. Elke speler heeft toegang tot een bepaalde actie maar de communicatiemogelijkheden zijn beperkt en er moet véél gebeuren om op tijd klaar te zijn met de overval. Kies jouw team goed, want samenwerken is noodzakelijk.

Met wie zou jij een magische winkel proberen beroven?

Enthousiaste groeten!
Jullie Gamemaster

Gamemaster - 15 October 2022