← terug naar alle GOTM's

SUMMER EDITIE VAN GAMES OF THE MONTH!

Game Of The Month Summer editie banner

Hey iedereen, omdat het nu al iets veiliger is om samen te komen, is het tijd voor een summer edition van Games Of The Month! In dit tekstje zal ik een korte introductie geven over de games die mij deze zomer hebben beziggehouden. Nadien vind je hieronder nog meer informatie over de games, zoals een langere introductie, links naar speluitleg en algemene tips en tricks.

GAME NR 1! : DE VERLOREN RUÏNES VAN ARNAK

Deze archaeology themed board game met als mechanisme een combinatie van worker placement en deck building, is een recente topper in de board game wereld. Verzamel archeologische artefacten en gebruik deze om nieuwe locaties te ontdekken, je onderzoek te bevorderen of om angstaanjagende bewakers te verslaan. Dus doe je beste Indiana Jones impression en ontdek Arnak!

In dit spel moet je zoveel mogelijk punten verzamelen. Dit kan door middel van het verzamelen van kostbare kaarten, monsters verslaan en zo snel mogelijk je onderzoek afronden. Assistenten kunnen je helpen tijdens je beurt met specifieke acties die enkel jij kan doen. Speel een ronde voort tot niemand nog acties kan uitvoeren. Wik en weeg en bepaal of je je kostbare artefacten wilt gebruiken voor onderzoek of verdere opgravingen met gevaar.

De verloren ruïnes van Arnak
De verloren ruïnes van Arnak

GAME NR 2! : CALICO

Leg om de beurt strategisch lapjestegels met verschillende patronen en kleuren neer en verdien meer punten door specifieke combinaties te maken. Verzamel katten en knopen om je lapjesdeken meer flair te geven en zo dus ook meer punten te behalen. No real sewing skills required! (ook speelbaar voor mensen met een kattenallergie).

In dit spel let je vooral op de plaatsing van je eigen tegels, dus veel plaats voor sabotage is er niet, maar dat maakt het spel niet minder leuk. Neem risico’s en verander je prioriteiten doorheen het spel, want een perfecte plaatsing is haast onmogelijk! Challenge elkaar met de extra uitdagingen inbegrepen aan het einde van de handleiding, zo kan je eens en voor altijd zien wie nu echt de beste is!

Calico
Calico

GAME NR 3! : DECEPTION: MURDER IN HONG KONG

I heard you like hidden traitor games? Je speelt met een groep vrienden, maar een van jullie is een moordenaar. Iedereen is in bezit van mogelijke moordwapens en bewijsstukken. Met simpele tips gegeven door de forensic scientist kunnen jullie de juiste persoon met de juiste middelen vinden. Haal jullie beste detective skills maar boven en make Sherlock proud!

In dit spel krijgt iedere persoon een aantal mogelijke moordwapens en bewijsstukken behalve 1 persoon. Deze persoon is de forensic scientist. Enkel forensic scientist kent de identiteit, moordwapen en bewijsstuk van de moordenaar (buiten de moordenaar zelf). Door geen woord uit te spreken moet deze persoon via aanduiding op clue kaarten, de anderen op het juiste spoor brengen. Zelf kan je de moeilijkheid aanpassen door iedere persoon meer of minder kaartjes te geven en/of door de extra personages toe te voegen.

Deception: murder in Hong Kong
Deception: murder in Hong Kong

BONUS GAME! : IT TAKES TWO

Wil je toch nog even fysiek contact vermijden, en ben je op zoek naar een two player co-op game? It takes two is the best a person can get (not sponsored by gilette). Speel samen met een vriend of partner en ontdek samen het grote aanbod aan coöperatieve mechanismen dat dit spel aan te bieden heeft. Het is een spel met prachtige visuals, een aangrijpend verhaal en enorm veel fun.

Af en toe zal er in een maand een bonus game zijn, gewoon zomaar, omdat jullie het verdienen! Deze keer is het It takes two! Uren speelplezier met twee en nog meer als je alle mini games uitprobeert. De twee personages hebben complementaire spelmechanismen in doorheen het spel, maar toch voelt elk onderdeel van het spel ander aan. Zeker een aanrader. Speel het via steam en bonus: je moet het maar 1x aankopen want de tweede kan gewoon met een gratis friendpass meespelen (Origin account ook nodig)!

It takes two
It takes two

FUN BOARD GAME FACT!

Het spel ‘Senet’ is een van de oudste gedocumenteerde bordspellen. Dit populaire spel van oud Egypte werd door farao’s gespeeld, maar was ook toegankelijk voor de armere bevolking. De spelregels waren lang verloren gegaan, maar archeologen hebben een versie van regels samengesteld om het spel toch speelbaar te maken.

TIP OF THE MONTH

Boardgamegeek heeft een heel actieve gemeenschap. Als je een bepaalde regel niet snapt van een spel, een andere variant wilt leren kennen of mensen hun ervaring met een spel wil leren kennen, bekijk zeker de fora op de website! Je hebt algemene fora, maar ook fora per bordspel.

Hopelijk hebben jullie nu meer inspiratie voor een volgende spelletjesmiddag! Als je feedback of thema suggesties hebt voor toekomstige Game Of The Month posts, feel free om mij te sturen! Groetjes van jullie enthousiaste gamemaster!

Gamemaster - 8 February 2022