← terug naar alle GOTM's

(Valentine) Games of the Month

Na lang wachten (hopelijk toch iemand die hierop zat te wachten), zijn we er weer met vijf bangers om 2023 goed te starten. Sterker nog, alle vijf deze spellen zullen aanwezig zijn op onze eerste open clubavond van het tweede semester! Zoek je nog een spel en/of wil je je wel laten verleiden door één van onze suggesties, dan is dit een uitstekende kans. Maak je klaar, blijf van de suikerknopjes af en maak je klaar want hier zijn onze vrijgezellen van deze avond!

1. Vrijgezel nummer 1 houdt van reizen doorheen het Amerikaanse continent door middel van treinen en staat open voor elk soort publiek. Ben je met twee, drie of vier (of vijf maar dat rijmt niet), gegarandeerd plezier! Leer meer over de curves en speelse locaties van Amerika en bewandel haar met jouw gekleurde treintjes. Slaag jij erin om de meeste punten te behalen?

Ticket to Ride North America (2-5 spelers)

2. Vrijgezel nummer 2 pakt het iets subtieler aan, als prinses heeft ze namelijk ook haar eigen noden. Je kruipt in de rol van een personage om erachter te komen wie de prinses is of om deze te ontmaskeren. Maar hecht niet teveel belang aan wie je bent, want met een nieuwe kaart kan alles veranderen. Speel het spelletje op de juiste manier en je gaat met de overwinning lopen, maar vraag je vooral af, van wie moet je nu eigenlijk schrik hebben…

Love Letter (2-4 spelers)

3. Vrijgezel nummer 3 staat open voor véél, heeft geen schrik van monsters en is zeker en vast bereid om zowel jou als jouw vrienden een pleziertje te bezorgen. Speel jij open kaart of denk je dat jouw dobbelsteenworpen wel voldoende zullen zijn? Hecht niet teveel belang aan wie jou helpt op dit avontuur want voor je het weet schuilt het onbekende om de hoek en kan je opnieuw beginnen verzamelen. Welk pad bewandel jij, want the game’s on!

Here to Slay (2-6 spelers)

4. Vrijgezel nummer 4 doet harten sneller slaan om er dan als een F1-auto weer vandoor te gaan. Je kan niemand vertrouwen want iedereen heeft maar één doel; winnen. Zelfs met de juiste kaarten schuilen saboteurs om elke hoek en je kan er maar weinig aan doen. Laat jij de tegenstanders achter jou liggen om geviseerd te worden of probeer je als underdog een nieuwe route in te slaan. Alles kan!

Downforce (2-6 spelers)

5. Vrijgezel nummer 5 mag dan wel de laatste van de lijst zijn, dit is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. In twee teams probeer je aan de hand van juist gekozen woorden de tegenpartij te snel én te slim af te zijn om als eerste de overwinning te behalen. Welke vreemde kronkels leiden tot een keuze maar vooral, hoe zal jouw team deze ontcijferen. Hoe goed ken jij hen echt…

Codenames (2-8 spelers)

Dit waren ze dan, onze vijf vrijgezellen, er zit zeker en vast wel iemand tussen die jou kan bekoren, maar durf je het ook aan om naar hen toe te stappen?

 Speelse *wink* groeten
Jullie Gamemaster

Gamemaster - 14 February 2023